İçeriğe geç

Azami Fayda Ne Demek

Azami ne anlama gelir?

Maksimum kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: En büyük, en yüksek, en fazla, maksimum.

Azami ve maksimum ne demek?

En yüksek, en büyük veya en yüksek gelişim dönemi. İzin verilenin (örneğin yasal bir otorite tarafından) veya izin verilebilirin (örneğin belirli bir durum tarafından) üst sınırı. Maksimum nedir? TDK: Maksimum, En Çok, En Üst, Maksimum, Maksimum, En Yüksek Derece ve Miktar olarak tanımlanır.

Asgari mi az azami mi?

Doğru telaffuzu maksimum (a:zami:) ve minimum (minimum:) olan bu kelimeler kaynaklarda iki nokta üst üste “:” ile işaretlenmiş olup, hecenin uzun olduğunu göstermektedir. Uzun hecelerin iki nokta üst üste ile gösterilmesi Türkçe sözlüğün bir uygulamasıdır.

Azami değeri ne demek?

“Maksimum” kelimesinin anlamı: Bir şeyin ulaşabileceği en yüksek seviyeyi veya miktarı ifade eder.

Azami düzey ne demek?

Cevap: En büyük, en yüksek, en çok, en yüksek seviye, maksimum.

Azami değer ne demek?

Maksimum kelimesi olarak değerlendirildiğinde en yüksek değer anlamına gelmektedir.

Maksimum değer ne demek?

Bir fonksiyonun tanım kümesinde aldığı en büyük değere o fonksiyonun mutlak maksimum değeri, o değeri aldığı nokta veya noktalara ise mutlak maksimum değer denir.

Azami hız kaç?

Motorlu taşıtlar için azami hız sınırı; yerleşim yerleri ve şehirlerde azami 50 km, köy yollarında azami 90 km, bölünmüş yollarda azami 110 km ve otoyollarda azami 120 km hız sınırının uygulanmasıdır.

Azami sayıda ne demek?

“Maksimum” kelimesi bir şeyin en büyük sınırını ifade eden bir kelime olduğundan, zıt anlamda kullanılan kelime en küçük sınırı ifade etmelidir. Somut ve ölçülebilir şeyler için kullanılan maksimum kelimesinin zıttı minimum kelimesidir.

2024 yılı sigorta primi ne kadar?

2024 yılında işverenlere sağlanacak asgari ücret desteği, 2024 YILI ASGARİ ÜCRET VE İŞVEREN MALİYETLERİ DÜŞÜLDÜKTEN SONRA (TL/AY) NET ASGARİ ÜCRET HESAPLAMASI ASGARİ ÜCRET 20.002,50 SGK PRİMİ %15,5 (İşveren payı) (*)3.

Azami sınır nedir?

Azami hız sınırı ne anlama gelir? TT-29: Azami hız sınırı, kullandığınız aracın trafikte ulaşabileceği azami hızı belirtir ve belirlenen hızı mümkün olduğunca aşmamanızı tavsiye eden bir işarettir. Trafik düzenleme işaretleri, düzenli trafik akışını sağlamak için konulan işaretlerdir.

Azami ve asgari hız ne demek?

Hız Sınırları Motorlu taşıtların otoyollarda gidebilecekleri en yüksek hıza azami hız, gidilebilecek en düşük hıza ise asgari hız denir.

Azami 30 ne demek?

Mümkünse belirtilen hız sınırını aşmamanız gerektiğini belirtir. İşaret, 30 km/saatlik hız sınırını aşmanın yasak olduğunu belirtir.

Azami fiyat ne demek?

Bir malın satışı için talep edilebilecek en yüksek fiyat.

Azami ödeme ne demek?

Nakit çekim ve satın alma işlemlerinde kullanılabilecek maksimum tutarı gösterir. Müşteri limitine ek olarak kredi kartı limitleri de geçerlidir. Yani müşteri limiti yeterli olduğu sürece kredi kartı limitine kadar satın alma ve nakit çekim işlemleri herhangi bir kredi kartıyla mümkündür.

Azami hız ne demektir?

Hız sınırı nedir? Hız sınırı, hız sınırları söz konusu olduğunda en sık kullanılan terimlerden biridir. Araç türüne veya sürülen yola bağlı olarak ulaşılabilecek maksimum hız olan hız sınırı, araç kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biridir.

Azami mesafe ne demek?

Maximum kelimesinin anlamı en yüksek değerdir. Maximum kelimesi genellikle zaman, hız, mesafe ve yükseklik gibi kavramları belirtmek için kullanılır. TDK sözlüğünde maximum kelimesi; en yüksek, en büyük, en yüksek ve en çok anlamına gelir.

Azami sayısı ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre azami kelimesi en büyük, en yüksek, üst sınır veya maksimum anlamına gelir. Bir şeyin son sınırını ifade eden “maksimum” kelimesi aynı zamanda hız, mesafe ve yükseklik gibi durumları belirtmek için de kullanılır.

Azamiye ne demek?

Azamiye (Arapça: الأعظمية, romanize edilmiş: al-Azamiye), Irak’ın başkenti Bağdat’ın dokuz ilçesinden biridir. İlçe, Bağdat’ın merkezinde Dicle Nehri’nin sağ kıyısında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir